ČDP - Duško a Baška nás zase vyškolili - 13.11.08

Neber_to_osobne Jak už bylo řečeno na stánkách www.rockstar.sk, listopad se začal opravdu zvostra, ale zato velmi příjemně!

Hned ze začátku bych také ráda pozdravila všechny absolventy tohoto podzimního semináře, opravdu se sešla bezvadná parta a cvičení na múriku nám tak šlo hezky od ruky.

V pátek jsme vyráželi krátce po poledni z Prahy a díky Fugově bezpečné jízdě, kdy ještě stačil ostatní řidiče napomínat slovy „Pojdme nedělat zácpy“ a „Pojdmě si říct, že budeme jezdit plynule“ jsme hladce dorazili do Manína po půl sedmé. Sestava byla, dovolím si napsat, přímo skvostná. Za LBE byli účastni Michálek, KHK, Eda, Vevera, Jirka Vojar a Fuga.

Duško nás hned nahnal do horoškoly a do půl jedné jsme krásně prošli všechny základy ČDP.

Sobota byla příjemně, na Manín až nezvykle, teplá. Rozděleni na dvě skupiny, prošli jsme si během dne jak pod vedením primáře ARO NsP v Žilině Milana Minárika základy první pomoci, tak pod vedením Bašky a Duška Straussovu metodu, záchranu po pádu do štandu a do postupového jištění. Zbytek dne jsme urputně vázali prusíky a vánočky a slaňovali s nemohoucími spolulezci.

Večer jsme rozhodně nemohli vynechat návštěvu tamní krčmy, kde domorodci vařili výborný guláš. Den jsme tedy stylově zakončili gulášem a borovičkou a šli jsme na bivak.

V neděli už bylo v Maníně jako obvykle - trochu kosa :-) Půl dne se Dušan s Baškou zachraňovali v traverzu a převise všemi možnými bezpečnými způsoby. Jak už zmínila Bíba ve svém článku na stránkách rockstaru, všichni jsme si přísahali, že do traverzu ani převisu raději nikdy nepolezeme, abychom se z něj nedej Bože nemuseli zachraňovat! Nakonec zvítězila zvědavost a šikovnost a všem se záchrana dařila. Opět jsme motali prusíky, vánočky a dělali kladky za pomoci smyček, na Manín až nezvykle dlouho - poslední loučící líbačka byla kolem 17:00 a pak tryskojízda do Prahy! Jirka a Fuga nás vysadili v Praze ještě před 22:00, což už se klidně vyrovná Borůvčákovu rekordu, kdy stíhal trasu Manín - Praha s Formanem (tuším?) cca 5 hodin! Nebo jsme rekord trhli??? :-))

Víkend se vydařil a my jsme zase o něco šikovnější a v relativní jistotě, že se i přes tu zatracenou nebezpečnou horolezeckou vášeň snad dožijeme vnoučat :-)

Vevera

náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie

šedá škála pro kalibraci monitoru
(Pro správné zobrazení fotografií je zásadní dobré nastavení Vašeho monitoru. Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte jednotlivé odstíny šedé, případně monitor přenastavte.)