Jarní Suché skály - 22.04.08

suškyTak se to povedlo. Losové vyrazili na pískovcové lezení v severních oblastech Českého ráje. Zazemím nám byla Czinnerovic chata v Podloučkách. Obec Svijany, nacházejí se na cestě do Turnova, udávála tendenčnost celého pobytu…..:-)

První progresivní lezecká skupinka Mádl, David a KHK vyrazila z Prahy v dopoledních hodinách, aby mohla v oné obci nabrat 50 litrového kamaráda do kufru auta. Překvapením v pivovarské hospůdce nám byl spolustolovník, který měl v pravé poledne načárkováno již 18 kousků:-) Po krátké pauze jsme vyrazili na Suché skály, abychom za krásného počasí zlezli Jižní spáru (V)-Hlavní věž- a polovinu Jižní stěny přímo (VI/A1,RP VIII). Cestou jsme otestovali odolnost mobilů při pádu! Testovali jsme 2 typy (můj Sony Ericcson a Martinin Nokia-snad nekecam). Každopádně vřele doporučuju S-E. Proletěl se celé jedno slanění, klávesnice skončila sice pár metrů opodál, ale přistroj se nevypnul a displej nepoškodil:-)

Na chatě se již nacházel zbytek osazenstva a tak netrvalo dlouho a Vevera odpanila našeho 50 litrového kamaráda. Tou dobou se v Praze odehrávalo dobrodružství, které by měl okomentovat jen člověk zasvěcený. Každopádně, když skupinka Fugova auta dorazila, zábava se rozjela a nezastavila do 5 hodin ranních:-) Další den tomu odpovídal:-) K tomu ještě v noci sprchlo, takže následovala procházka do Malé skály na oběd a prohlídka Suchých skal.

Večer byl odpaněn další, tentokráte 30 litrový kamarád. K tomu se na ohni točila skvělá kýtička! Plán byl jasný. Do půlnoci dopít všechny zásoby a jít brzo spát, abychom byli lezení schopní. Povinnosti jsme se zhostili se ctí a z pípy ani kapka nevykápla po 11 hodině.

Ráno prezident odjel a skupinka Fuga-Míra, David- Barka, KHK- Vláďa, se vydala na skály. Po okouknutí cest jsme se rozdělili a Fuga-Míra bouchli Jižní traverz (V) a Jižní spáru (V). David s Barkou se vydali zdolat Babu:-) a já s Vládˇou jsme pokořili Západní spáru pravého pilíře (V). Poté,co se polovina skupinky odebrala zpět na chatu, jsme s Fugou nastřídačku zdolali první tři kruhy cesty Břízková (VII).

Cestou domů jsme si dali zasloužené pivečko v Besedici, sbalili věci a pálili domů.

Touto cestou mnohokráte děkuji všem, co se podíleli na úklidu. Opravdu jste mě moooooc potěšili. Doufejme, že podobných akcí bude více a že se na skálu příště odebéřě více lezců (žejo Michálku,Mádle atd:-)).

KHK

náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie

šedá škála pro kalibraci monitoru
(Pro správné zobrazení fotografií je zásadní dobré nastavení Vašeho monitoru. Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte jednotlivé odstíny šedé, případně monitor přenastavte.)