Zářijové povyražení do Tatier - 01.11.07

káhákáčkoPozdě ale přece! Na konci září jsme se vydali na tatranský kurz s Duškem. Byla to rychlá akce. Já přiletěl z USA , David druhý den ráno z Costa ricy a už o půlnoci jsme jeli do Tater. Přestože horská služba oznamovala velmi zlé podmínky pro skalní lezení, zůstavala v nás hrstka optimismu, že bude hezky. A bolo:-)

Mezinarodní komunikační systém zařídil že jsme se přes pul zeměkoule domluvili sraz na hlavaku o pulnoci ve vlaku. A stalo se! Naše pražská trojice- David, KHK a Tomáš, nelos- jsme zalehli v lůžku a objevovali dosud neobjevený komfort ČD. No aj ten prášek na spaní pomohl, abychom srovnali časový posun:-) Ráno uz len popradsky autobus, probojovat se z narvaného vozu ven na Bielej vode a nástup na chatu. Historky Ujo Mádla a předlouhém nástupu na chatu a sily beroucích nástupech pod stěny nás nenechávaly klidnými. Zbytečně. Na pleso jsme vyběhli cobydup a obdivovali krasu jeseňa v tatrách.

Páteční probuzení do modré oblohy bylo geniální. Naštěstí ty cyry, ktoré sme pozorovali na obloze nepřinesli frontu ani do 48 hodin , ani do 72 hod. Oni ji nepřinesli vlastně vůbec , alespoň dokud sme byli v tatrách.

Často jsme vzpomínali na letošní tatranské kurzy ostatních losů….„ jojoj, tohle počo, to neni pro slavíky:-)!“. Nakonec jsme ale poznamenali, že je lepší míti tvrdo na cvičisti…žejo kucii:-)

Ovčí kopka, Východná žeruchová věž, Kozi štít. To byly naše hlavní výstupy. Bylo to krásné. Podzimně zbarvené stromy rozeseté v kleči, zimně zmrzlé severní svahy, pokryté sněhem a jinovatkou, letní sluníčko nad hlavou.

Posledni den jsme se po záchrance, která probíhala v regulerně zimních podmínkách(„ bola kosa ako v …“ však víte kde:-) )jsme se vydali na Jastrabku pod onu cestu, o které jsme už někde četli. Rulkeho?? nebo Macikova??nebo Joskova??Už ani nevím,ale byla to famózní cesta , kterou jsme s respektem k jejím přelezitelům, kteří se tam dle historek vytrápili, nechali nepokořenou a pokorně se vydali dolů.

Po večeři následoval noční sestup z chaty. A jestli se někdo diví, proč si i Duško nakonec vzal čelovku a odnášel skoro celý strom do doliny, přičemž jej držel jako samopal, zpieval, mručel, a my ostatní s rybičkou v ruce, vzpomínajíce na Vinnetoua, nervozně hleděli do tmy, ten atˇví, že medvědi nám bručeli na cestu. Aj zprava az zleva:-).

Byl to krásný lidský příběh.

náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie

šedá škála pro kalibraci monitoru
(Pro správné zobrazení fotografií je zásadní dobré nastavení Vašeho monitoru. Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte jednotlivé odstíny šedé, případně monitor přenastavte.)