Houbaři na Bořeň ! - 27.08.07

?Kořenářky, houbaři a další sběrači rozličných lesních plodů - na Bořni právě dozrávají šípky, trnky a jeřabiny v nebývalém množství - neváhejte. Fuga

Vyrazili jsme se Slavíky v neděli ráno a nachytali vyhlášenou lezeckou a přírodovědnou (národní přírodní rezervace) lokalitu severních Čech skoro liduprázdnou. Rozhejbání proběhlo poměrně zostra - takhle poctivou šestku jsem už dlouho nelez. A kdo by to byl zespoda řek´, že jo ? Během dne se udělalo postupně dost nechutné vedro (fest zakúrili) a přestože větřík pofukoval, koza mečela a dravci poletovali nebezpečně nízko, nás toto nezviklalo a opustili jsme sektor Pravý jižní amfiteátr (levá stěna) směrem do polozastíněné, příjemně chladné „jeskyně“ - sektor Nádvoří a Pravý jižní pilíř. Zde jsme dílo sebezničení úspěšně dokonali a ve čtyři už jsme seděli na terase chaty pod Bořní u vychlazeného. Kdo preferujete lezení na tření (často ukloněné cesty), po vlastním (ale pár kruhů nebo borháků v cestě nad 5 UIAA obvykle je), neodradí vás malinko příkrý nástup (dobrá rozcvička) - neváhejte. Kořenářky, houbaři a další sběrači rozličných lesních plodů - právě tam dozrávají šípky, trnky a jeřabiny (jeřáb muk) v nebývalém množství - neváhejte. Lovci dalekonosných výhledů - vyberte jasný den a - neváhejte. Milovníci květeny - počkejte na jaro a pak - neváhejte.

Závěrem musím konstatovat, že se mi ta bořeňská klasifikace cest jeví rok od roku přísnější…..sakra co bude za pár let ?!

Protáhli jsme se těmito cestami v pořadí:

Ukradená 6

Řezané pivo 5-

Špinavé necky (Jižní necky) 4

Lovecká 5 (ty voe jestli todle byla pětka, tak…nevim!)

náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie

šedá škála pro kalibraci monitoru
(Pro správné zobrazení fotografií je zásadní dobré nastavení Vašeho monitoru. Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte jednotlivé odstíny šedé, případně monitor přenastavte.)