Vraní skála u Zdic - 21.08.07

lenkaPřátelé kamarádi, jelikož Macík prudí,že na stránky píšou pořád stejný lidi, rozhodl jsem se pokusit štěstí a napsat taky jeden článeček. Zalistoval jsem v paměti a vzpomněl jsem si na slohová cvičení ve škole… No a úvod bych měl! Teď už jen stať, pár bodů do stati a nakonec závěr. Takhle to nějak bylo né? Tak jdeme na to.

Rodiče naší švagrové nás pozvali na chatu kamsi do křivoklátských lesů na oslavu. Moc tyhle rodinné oslavy nemusím, ale pak mi v hlavě uvízlo slovo Křivoklát. Tam by mohlo být nějaké lezení. Nelenil jsem, na internetu si našel stránky ČHS, mimochodem přes odkaz jednoho nejmenovaného horolezeckého oddílu, no a pak už to šlo rychle. Nakonec jsem si vytiskl průvodce na Vraní skálu u Zdic.

Oslavu jsme zdárně přežili a s čistou hlavou vyrazili směr obec Svatá, odkud už to bylo ke skále jen cca 2km. Nejprve nás zdrželo, když jsem asi půl hodiny chodil okolo bezvýznamného skalního útvaru s průvodcem v ruce a divil se, že se nemůžu trefit do žádné cesty. Lenka se mi už pomalu začínala vysmívat, ale najednou se před námi vynořila nádherná skála vysoká přes 30m s perfektně označenými nástupy. Lence sklaplo a já byl zase chvíli pánem tvorstva. No a pak už jsme jen lezli a lezli a zapisovali se do vrcholových knížek a kochali se nádhernými výhledy z Vraní skály.

A závěrem jen to, že kdyby se tam někdo chtěl podívat, rád pojedu znovu.

Tááák a mám to za sebou. Mějte se a opatrujte se.

Mirek

Stručný popis oblasti: vraní skála je buližníkový útvar asi 2km po žluté značce z obce Svatá-Myslivna Král. Cesty tam jsou sporadicky odjištěny nýty a občas stará skoba. Vesměs je to jen po vlastním jištění, obtížnosti 3-7.

náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie náhled fotografie

šedá škála pro kalibraci monitoru
(Pro správné zobrazení fotografií je zásadní dobré nastavení Vašeho monitoru. Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte jednotlivé odstíny šedé, případně monitor přenastavte.)